Μιχάλης Καταραχιάς

Μιχάλης Καταραχιάς

Βιογραφικό:

Ο Μιχάλης Καταραχιάς ( Μαρούσι 2001) είναι απλά ένας ανήσυχος πομπός ,ο οποίος προσπαθεί να επικοινωνήσει και να ανταλλάξει  απόψεις και ιδέες με τη γλώσσα των τεχνών . 
 
Όσον αφορά τον Καραγκιόζη , είναι μαθητής ( από το 2012 ) και συνεργάτης του καραγκιοζοπαίχτη και Υπεύθυνου της σχολής Καραγκιόζη ” Σκιά και Τέχνες ”  Χρήστου Καλπουζάνη ( από το 2019) . Έλαβε επίσης σημαντικές θεωρητικές γνώσεις στο μάθημα του θεάτρου σκιών – υπό της  Επίκουρης Καθηγήτριας Ιωάννας Παπαγεωργίου –  , στα πλαίσια των σπουδών του στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών  .
  Με τις φιγούρες στα χέρια και την τεχνική της αλλαξοφωνίας στο λαρύγγι ,έχει σαν στόχο ,όχι να μεταδώσει την τέχνη ως παράδοση – για αυτό υπάρχουν τα εργαστήρια Καραγκιόζη- , ούτε να την διαφυλάξει σαν είδος προς εξαφάνιση – σε τέτοια περίπτωση οι μελετητές του θεάτρου σκιών και οι ερευνητές έχουν φροντίσει να παραμείνει ζωντανή έστω και μέσα στα βιβλία – , αλλά να χαράξει ανεξίτηλα στην μνήμη των παιδιών ένα απλό , αστείο, γεμάτο ενέργεια ζωής ,δικό τους παιχνίδι ,ώστε ,όταν μεγαλώσουν, να μη ξεχάσουν τα παιδιά που ήσαν κάποτε και αν χρειαστεί να ξαναγίνουν ,να ξέρουν τον τρόπο .
 
Ειδικότητα: Φοιτητής Θεατρικών σπουδών, Καραγκιοζοπαίχτης
Δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ: Καραγκιόζης (εργαστήρι κατασκευών – παραστάσεις)

ΔΟΜΗ Α’ : Ανθείας 234, Ζαρουχλέικα

ΔΟΜΗ Β’ : Ηρώων Πολυτεχείου 84 , Πελεκάνος