Μαρία Λυδία Καραθανάση

Μαρία Λυδία Καραθανάση

Βιογραφικό:

Ονομάζομαι Μαρία Λυδία Καραθανάση και είμαι τελειόφοιτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση των Μουσικών Επιστημών και Μουσικής Παιδαγωγικής, με ειδίκευση στη Ψυχολογία της Μουσικής. Είμαι πτυχιούχος στη Τρομπέτα, στο «Πατραϊκό Ωδείο», στο μαντολίνο, στο Ωδείο «Παγκανίνι» Πατρών και αρμονίας και ανώτατων θεωρητικών μουσικής, στο «Νέο Ωδείο Ρίου».

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα ως δασκάλα μουσικής στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, στο 2ο Γυμνάσιο Κέρκυρας και ως μουσικός στη ειδική αγωγή στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας. Ακόμα, έχω εργαστεί ως δασκάλα μουσικοκινητικής στον βρεφονηπιακό σταθμό Κέρκυρας «Τα μικρά Ζουζούνια», στο πλαίσιο της πρακτικής μου στο Ιατρείο της Κέρκυρας και έχω ενορχηστρώσει μουσικά χαλιά για θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με το θεατρικό εργαστήρι Κέρκυρας «Θυμέλη».

Έχω παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε αρκετά σεμινάρια στη μουσική εκπαίδευση, στη μουσικοκινητική για βρέφη και νήπια, μουσική στην ειδική αγωγή, στο πολυφωνικό και πολυπολιτισμικό τραγούδι και σε μουσικές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά Δημοτικού. Αυτό το διάστημα παρακολουθώ το επιμορφωτικό σεμινάριο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.

Στο ΚΔΑΠ Φίταθλον έχω αναλάβει τη μουσικοκινητική αγωγή των παιδιών χρησιμοποιώντας τα συστήματα C. Orff, Kodaly και Dalcroze. Βασική μου προτεραιότητα και κύριος στόχος, είναι τα παιδιά, μέσα από τις μουσικές δραστηριότητες, τον συντονισμό ρυθμού και κίνησης, τα μουσικά παιχνίδια επικοινωνίας-γνωριμίας, το παίξιμο μελωδικών και ρυθμικών οργάνων, τις ηχοϊστορίες, το παραδοσιακό και κλασσικό τραγούδι, τη χρήση κρουστών οργάνων, να περάσουν ευχάριστα και διασκεδαστικά στην ώρα του μαθήματος, να συνεργαστούν μεταξύ τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους, να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν, να εκφραστούν ελεύθερα και να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους, την ενεργητική ακρόαση, την υπευθυνότητα και τη κοινωνικοποίησή τους.

 

Ειδικότητα: Μουσικοπαιδαγωγός-Μουσικολόγος
Δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ: Μουσικοκινητική Αγωγή

ΔΟΜΗ Α’ : Ανθείας 234, Ζαρουχλέικα

ΔΟΜΗ Β’ : Ηρώων Πολυτεχείου 84 , Πελεκάνος