Ελένη Μεσσήνη

Ελένη Μεσσήνη

Βιογραφικό:

Η Ελένη Μεσσήνη είναι γεννημένη στην Πάτρα το 1992.

Το έτος 2015, ήταν η αφετηρία των σπουδών της αφού, με επιτυχία πέρασε τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτερη ΙΔΙΩΤΙΚΗ Δραματική Σχολή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πατρών (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας). Τον Ιούλιο του 2019 ολοκλήρωσε την φοίτησή της και έλαβε την πιστοποίηση επαγγελματία ηθοποιού, μετά την διεξαγωγή εξετάσεων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Έχει εργαστεί ως επαγγελματίας ηθοποιός σε επαγγελματικές παραστάσεις και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και εργαστήρια που αφορούν το θέατρο, την εκπαίδευση θεατρικού παιχνιδιού και του κουκλοθεάτρου.

Επίσης, εξακολουθεί να ερευνά με αμείωτο ενδιαφέρον καθώς, παρακολουθεί πρόγραμμα ειδίκευσης στο ΚΕΚ ΕΚΠΑ e-learning, με θέμα «Θέατρο και Εκπαίδευση – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Σχολείο. Θεατρική Αγωγή και Επιμόρφωση».

 Οι κατακτημένες γνώσεις και η συνεχή εκμάθηση στον τομέα του θεάτρου, της προσέφεραν γνώσεις και την ικανότητα να μπορεί να τις μεταλαμπαδεύσει τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά.

Η διδακτική του θεάτρου έχει πολλά οφέλη και συμβάλλει σημαντικά στην μόρφωση και την εκπαίδευση του παιδιού. Η σταδιακή εκπαίδευση διά του θεάτρου έχει ως στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών. Ταυτόχρονα, η θεατρική εκπαίδευση μυεί τα παιδιά σε σημαντικές έννοιες όπως, συνεργασία, επικοινωνία,  ομαδικότητα και πειθαρχία.

 

Ειδικότητα: Ηθοποιός/ Εμψυχωτής στο Θεατρικό Παιχνίδι

Δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ: θεατρικό Παιχνίδι/ Κατασκευές

ΔΟΜΗ Α’ : Ανθείας 234

ΔΟΜΗ Γ’ : ΛΟΧΑΓΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 70