Δήμητρα Βερροπούλου

Δήμητρα Βερροπούλου

Βιογραφικό:

Ονομάζομαι  Δήμητρα Βερροπούλου και  γεννήθηκα το 1996 στην Αθήνα.  Το 2014 ξεκίνησα τη φοίτησή μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και αποφοίτησα το 2018. Το 2019 ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου, στην Κύπρο, όπου και αποφοίτησα στα τέλη του 2020. Έχω εργαστεί στα πλαίσια της πρακτικής μου , ως δασκάλα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,στο 16ο , 49ο 17ο  και στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών.
 
Στο ΚΔΑΠ Φίταθλον έχω αναλάβει την γραμματειακή υποστήριξη της δομής στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Παράλληλα, ως δασκάλα, έχω αναλάβει δραστηριότητες, όπως κατασκευές, δημιουργικά παιχνίδια και παραμύθια. Με τις κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε επαφή με υλικά, αναπτύσσοντας όλες τις αισθήσεις τους και αποκτούν ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση, ολοκληρώνοντας ένα έργο. Παράλληλα τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι γνωρίζουν τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει. Το παιχνίδι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη, δεξιότητες πολύ σημαντικές για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ιδιαίτερα με το συμβολικό ή φανταστικό παιχνίδι το παιδί μεταφέρεται από την πραγματικότητα στη σφαίρα της φαντασίας, υποδύεται ρόλους και υιοθετεί συμπεριφορές των ενηλίκων ή ηρώων από ιστορίες και παραμύθια.
 
Η αγάπη μου για τα παιδιά και η επιθυμία μου να συμβάλλω στην υγιή κοινωνική, συναισθηματική και νοητική τους ανάπτυξη , με κάνει δημιουργική πραγματοποιώντας δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ Φίταθλον, που αναπτύσσουν τα συναισθήματα, την αυτοπεποίθηση, τη φαντασία και την κοινωνική αλληλεγγύη των παιδιών.
 
 

Ειδικότητα: Δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης
Δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ: Γραμματειακή υποστήριξη, δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, κατασκευές κ.α

ΔΟΜΗ Β’ : Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Πελεκάνος