Ασπασία Αλεξανδροπούλου

Ασπασία Αλεξανδροπούλου

Βιογραφικό:

Ονομάζομαι Ασπασία Αλεξανδροπούλου  γεννήθηκα το 1986 στον Πύργο Ηλείας. Το 2003 άρχισα να φοιτώ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στη Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ), όπου και αποφοίτησα το 2007. Έχω εργαστεί στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών για 1 έτος, ως παιδαγωγός δημιουργικής απασχόλησης, στα πλαίσια προγράμματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Έχω εργαστεί σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό ως παιδαγωγός δημιουργικής απασχόλησης & φύλαξης.  Ως γραμματέας για 5 έτη στις ακαδημίες του Απόλλωνα Πάτρας (οργάνωση – διαχείριση – συνδρομές). Υπήρξα υπεύθυνη – οργανώτρια της ψυχαγωγικής και αθλητικής δράσης με ονομασία «ΑΠΟΛΛΩΝ Δράση» για 4 έτη (δημιουργική απασχόληση παιδιών, υπεύθυνη και ασφαλής φύλαξη και αθλητικές δραστηριότητες).

Το καλοκαίρι του 2020, διοργάνωσα το πρόγραμμα «ΔΡΑΣΗ, καλοκαίρι 2020» , το οποίο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου Α.Σ. Αστραπή, Ευβοίας 184. (βλ.σχ. https://summer-action.gr/ , Facebook: Δραστηριότητες για παιδιά – @activitiesforkids.aspa. )

Διατηρώ προσωπικό ιστολόγιο: https://aspa-activities-kids.blogspot.com/ , όπου εκεί μπορείτε να δείτε δείγματα της δουλειάς μου και να βρείτε δωρεάν υλικό δραστηριοτήτων για τα παιδιά.

Στα πλαίσια  της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης παρακολουθώ πρόγραμμα  ειδίκευσης στο ΚΕΚ ΕΚΠΑ e-learning, με θεματολογία Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική και Συμβουλευτική. Έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια  (Παιδαγωγική – Διδακτική – Διαχείριση Διαζυγίου, Χωρισμού γονέων – Μετάβαση των παιδιών από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό κ.α), τα οποία με έχουν εξοπλίσει με γνώσεις και εφόδια για να  διαχειρίζομαι πιο αποδοτικά την καθημερινή επαφή μου με τα παιδιά και τους γονείς τους.

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης μου, πιο συγκεκριμένα στη Θεραπεία μέσω της Τέχνης, εκπαιδεύτηκα από τον Αβούρη Δημήτρη (αφηγητής και συγγραφέας ελληνικών παραμυθιών, έχει οργανώσει εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα για  την θεραπευτική λειτουργία του παραμυθιού, τη γραφή και την αφήγηση του) στην συγγραφή και αφήγηση λαϊκών παραμυθιών. Παρακολούθησα το ετήσιο σεμινάριο «Αρχές δημιουργικής γραφής – Το παραδοσιακό παραμύθι» που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτιστικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το σχολικό έτος 2012-2013. Έχω συγγράψει δικά  μου λαϊκά παραμύθια- ποιήματα και διδάσκω δημιουργική γραφή παραμυθιών – τραγουδιών και ποιημάτων σε παιδιά.

«Η βαλίτσα της νεράιδας και του ξωτικού

είναι γεμάτη από  παραμύθια του λαού

ψάχνουν να βρουν μεγάλους και παιδιά

να τους πούνε ψέματα κι αλήθεια

γιατί τέτοια λέγονται στα παραμύθια»  

Στο ΚΔΑΠ Φίταθλον έχω αναλάβει τη διαχείριση, την οργάνωση και την γραμματειακή υποστήριξη της δομής. Ως νηπιαγωγός διδάσκω το μάθημα των χειροτεχνιών, προσπαθώντας να αναδείξω την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών προσφέροντάς τους στιγμές ευχάριστες. Η ενασχόληση των παιδιών με μια κατασκευή τα βοηθάει στο να  συγκεντρώνονται, καθώς προσηλώνονται σε αυτό που κάνουν για να ολοκληρώσουν το έργο τους και να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έρχονται σε επαφή με πολλά και διάφορα υλικά, προσπαθούν να βρουν τρόπους να τα συνδυάσουν και αναπτύσσουν  τη συνθετική τους σκέψη. Επίσης μέσα από τον πειραματισμό με τα διάφορα υλικά ικανοποιούν την φυσική περιέργεια τους.

 Μέσω των χειροτεχνιών λοιπόν, τα παιδιά μαθαίνουν: α) να ακολουθούν ένα σχέδιο για να το εκπληρώσουν, β) να δρουν συστηματικά και με λογική γ) να εφαρμόζουν νέες ιδέες και σκέψεις δ) να εκφράζονται και ε) να αντλούν ικανοποίηση.

 

Ειδικότητα: Νηπιαγωγός
Δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ: Χειροτεχνίες

ΔΟΜΗ Α’ : Ανθείας 234

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 19:30 – 20:30
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 18:30 – 19:30
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19:30 – 20:30