Στα ΚΔΑΠ ΦΙΤΑΘΛΟΝ τα παιδιά αθλούνται, εκφράζονται και δημιουργούν!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η συμμετοχή σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα κάνει το παιδί πιο ενεργό και πιο υγιές, καθώς μέσα από τον αθλητισμό το παιδί διατηρεί το φυσιολογικό σωματικό του βάρος, μαθαίνει παίζοντας, πειθαρχεί, συμμορφώνεται, ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες και πετυχαίνει στόχους.

Σε κοινωνικό επίπεδο, η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες βοηθά τα παιδιά στη γρηγορότερη και ουσιαστικότερη κοινωνικοποίησή τους , «χτίζοντας» την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσοντας αισθήματα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Τέλος στα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό συστηματικά έχει παρατηρηθεί αισθητή βελτίωση στον έλεγχο του άγχους, μιας και η άσκηση είναι ένα κατεξοχήν μέσο ψυχαγωγίας και εκτόνωσης, το οποίο μειώνει σημαντικά το συγκεκριμένο αίσθημα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Εργαστήρι Κεραμικής, Ζωγραφική, Μικροί Σέφ, Κουκλοθέατρο, Θεατρικό παιχνίδι, Θέατρο σκιών, Δημιουργική γραφή, Παραμυθογνωσία, Εκπαιδευτική Ρομποτική, Κατασκευές, Ενισχυτική διδασκαλία, Χορός, Παιδική γιόγκα, Ελεύθερο δημιουργικό παιχνίδι, Πειράματα και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Τι είναι η δημιουργική απασχόληση;

Δημιουργική απασχόληση είναι αυτή που προωθεί την ενεργή και αμέριστη συμμετοχή του παιδιού , τη βιωματική μάθηση και τη διασκέδαση με δραστηριότητες που απαιτούν τη δημιουργία.

Δραστηριότητες που προϋποθέτουν τόσο τη φυσική όσο και τη πνευματική συμμετοχή και που ως σκοπό έχουν την πολύπλευρη ανάπτυξη και δόμηση μιας ολοκληρωμένης παιδικής προσωπικότητας.

Τι δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνει;

Η δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού ή μιας ομάδας παιδιών εκτείνεται σε διάφορους τομείς και είδη δραστηριοτήτων.

Μπορεί να περιλαμβάνει δραστηριότητες που σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες, τη μουσική , την κίνηση, το χορό, τις φυσικές επιστήμες, τις μαθηματικές (υπολογιστικές) έννοιες και την καθημερινή και κοινωνική ζωή.

Σε τι ωφελεί το παιδί;

Η δημιουργική απασχόληση προσφέρει πολύπλευρη και ολιστική ανάπτυξη της προσωπικότητάς ενός παιδιού. Απασχολώντας το δημιουργικά το βοηθούμε να εντοπίσει και να αναπτύξει τις ικανότητές του και δεξιότητές του. Η ενασχόληση του παιδιού με τέτοιου είδους δραστηριότητες, του προσφέρει τη δυνατότητα να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες, να αναπτύξει τη φαντασία του και να δημιουργήσει.

Η διαδικασία της δημιουργίας με τη σειρά της, εφοπλίζει το παιδί με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, εφόδια τα οποία θεωρούνται απαραίτητα αλλά και πολύ σημαντικά για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η αλληλεπίδραση των παιδιών μέσα στις ομάδες εργασίας-δημιουργίας τα βοηθά να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται αίσθημα συνεργασίας, αποδοχής και κοινωνικής ευθύνης. Αυτό βοηθά τα παιδιά να βρίσκουν τη θέση τους στο κοινωνικό σύνολο και να λειτουργούν εύρυθμα μέσα σε αυτό.

Στα ΚΔΑΠ Φίταθλον το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό ασχολείται ενεργά και εποικοδομητικά με τα παιδιά , με σκοπό την ελεύθερη έκφραση και την ευχάριστη αίσθηση της δημιουργίας.

Τρεις δομές φιλοξενίας

Ανθείας 234, Ζαρουχλέικα τηλέφωνο 2610 318 035

Λοχαγού Φωτόπουλου, Εγλυκάδα, 2611 810 851

Ηρώων Πολυτεχνείου, Πελεκάνος, 2614 004 797