Αθλητικές Δραστηριότητες

Οφέλη του αθλητισμού

Η συμμετοχή σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα κάνει το παιδί πιο ενεργό και πιο υγιές, καθώς μέσα από τον αθλητισμό το παιδί διατηρεί το φυσιολογικό σωματικό του βάρος, μαθαίνει παίζοντας, πειθαρχεί, συμμορφώνεται, ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες και πετυχαίνει στόχους.

Οι αθλητικές δραστηριότητες λόγω του ότι απαιτούν την σωματική άσκηση , προσφέρουν μια σειρά από πολύ σημαντικά οφέλη στα παιδιά, όπως σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία. Η άσκηση ωστόσο βελτιστοποιεί σημαντικές λειτουργίες, όπως αυτές της μνήμης και της συγκέντρωσης για αυτό και τα παιδιά που αθλούνται  εμφανίζουν αυξημένες ικανότητες συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και κατ’ επέκταση τυγχάνουν καλύτερης σχολικής απόδοσης.

Σε κοινωνικό επίπεδο, η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες βοηθά τα παιδιά στη γρηγορότερη και ουσιαστικότερη κοινωνικοποίησή τους ,  «χτίζοντας» την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσοντας αισθήματα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Τέλος στα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό συστηματικά έχει παρατηρηθεί αισθητή βελτίωση στον έλεγχο του άγχους, μιας και η άσκηση είναι ένα κατεξοχήν μέσο ψυχαγωγίας και εκτόνωσης, το οποίο μειώνει σημαντικά το συγκεκριμένο αίσθημα.

Αθλητικές Δραστηριότητες

Aνοιχτά από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Ιουλίου

Xειμερινό ωράριο 13:30 με 21:30 , Θερινό ωράριο 08:00 με 16:00 (2 βάρδιες)